Tanssietiketti

1. Pukeudu siististi ja tilanteeseen sopivalla tavalla. Käytä sellaista paitaa ja housuja, jotka kestävät hikoilun, ota tarvittaessa vaihtopaita mukaan.  Älä ota käsilaukkua mukaan tassilattialle.

2. Tanssipaikoilla on yleensä varattu hakupaikat naisille niinkuin miehillekin. Tanssiin hakiessa hakia kumartaa parilleen ja ohjaa tanssilattialle.  Miehen ei tule niiata , ei myöskään naisen se kuulu pikkutytöille.   Tanssin kutsusta ei ole kohtelias kieltäytyä, mutta jokainen tekee oman päätöksensä.  Kieltäytyminen pidetään hyväksyttynä jos hakia on humalassa, epäsiisti tai käytäytyy loukkaavasti.

3. Orkesteri soittaa yleensä  kaksi samantyylistä kappaletta peräkkäin ja ne tanssitaan saman parin kanssa. Sen jälkeen molemmat kiittävät toisiaan ja mies saattaa naisen  takasin paikkalleen. On kohteliasta hakea vuorohakujen aikana myös niitä partreneita, jotka ovat vuoronsa aikana tanssittaneet sinua.  Olisi kivaa  jos haettaisiin myös tuntemattomia henkilöitä tanssimaan.  Jos illan aikana hakee kahta tuntematonta  henkilöä tanssimaan , tekee tämän henkilön joka on uskaltautunut uuteen tanssipaikkaan onnelliseksi.

4. Jos tanssin alettua huomaa ettei osaakkaan tätä tanssia, voi osaamattomuuden kertoa parilleen sekä yhdessä sopia mitä tehdään. Mies huolehtii viennistä tanssin aikana ja nainen seuraa miehen vientiä. Mies  huolehtii myös siintä ettei törmäile toisiin pareihin.  Jos nainen huomaa törmäyksen tulevan voin nainen antaa vinkin miehelle vasemmalla kädellään , pieni painallus riittää, jolloin mies tietää esteen olevan hänen takanaan. Miehen on myös pyrittävä huomioimaan naisen taidot ja tanssimaan niiden mukaan, jolloin tanssi tuntuu ja näyttää hyvältä kummallekin.    Samoin naisen on korrektia pysyä miehen rytmissä mukana.  Tanssi on kahden tanssijan yhteinen sävel .

5. Tanssitaan tanssisuuntaan eli vastapäivään.  Nopeinta vauhtia liikuvat käyttävät tanssitilan ulkoreunaa ja hitaamin liikkuvat tanssivat salin keskemmällä.  Esim.  fox musiikki  , tanssitaan sylikkäin foksina tai  kädenalitanssina  fuskuna.  Foksaajat kiertää ulkosyrjää  ja fuskaajat ovat keskellä,  kun kummatkin tanssijat pitävät tästä kiinni ei tule pahaa mieltä kenellekkään.   Mikäli törmäilyjä sattuu mies pyytää anteeksi.    Tanssiasennollakin voidaan vaikuttaa tanssitilan käyttöön , huitominen, töniminen sekä potkiminen ei ole soveliasta toisia tanssipareja kohtaan.

Nautinnollisia tansseja kaikille!

Linkki kuvaan tanssietiketistä:

 

etiketti

 

www.iki.fi/sydanmaki/tanssi/tanssietiketti.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *